Gyűjtsd a pontokat és vásárolj olcsóbban! Illetve iratkozz fel a hírlevélre és adunk cserébe 500 Ft értékű pontot, amit akár a következő vásárlás során be is lehet váltani - Részletek itt.

Kérdése van? Hívjon minket! +36706126116

Rólunk

AZ ARANYSÁRGA DURUM NYOMÁBAN

2022.01.26 15:28
AZ ARANYSÁRGA DURUM NYOMÁBAN

Durum és durum...

Van különbség a durumlisztek között?


Tapasztalatom szerint van...

Mikor felmerült bennem, hogy kellene végre egy igazán finom és egészséges tésztát csinálni, akkor ennek az első lépése az volt, hogy a piacon fellelhető durumliszteket felkutattam és teszteltem. Az összes itthon kapható márkát kipróbáltam..


A főbb szempontom a durumlisztnél, hogy kinézetre legyen
- Szép aranysárga színű
- Tiszta és csomómentes
- Telt ízű
- Fontos a feldolgozhatósága is
- És nem utolsó sorban a beltartalmának értékei

Túl sok durumliszt nincs a piacon, csak kevesen foglalkoznak vele, viszont a kevesek között is nagy a szórás minőségben. A legkönnyebben beszerezhető típusok jellemzően szürkék voltak... Ha szoktál durumlisztet vásárolni, most tudod miről beszélek.

Ezért tovább keresgéltem és csak egy-két márkát találtam, ami megfelelt az elvárásaimnak. A színűk arany sárga volt, illatuk olyan, amilyet kerestem.

Miután kiválasztottam a szerencsés durumlisztet következett a teszt és a végeredmény egy teljesen új tészta íz volt. Ekkor tudtam, hogy a megfelelő liszt már megvan.

Ezután jött az ötlet, ha liszt és liszt között ekkora különbség van, akkor a tojások között is körül kellene nézni és ott is megtalálni a lehető legjobbat, amit csak lehet.

Ha érdekel, hogy mire jutottam, akkor a következő részben megismerheted a tökéletes tojás kiválasztásának a történetét is, csak kattints ide.