Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól - részletek itt

A Tésztakészítő - webshop

Kérdése van? Hívjon minket!
+36706126116

 

 

Kategóriák
A Tésztakészítő - webshop

Kérdése van? Hívjon minket!
+36706126116

 

 

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Levestészták
    • SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT termékek
    • DURUM körettészták
    • PASTA MAX - 9 tojásos durum tészták
    • ÍZESÍTETT tészták
    • VEGÁN tészták
    • Hagyományos (búzalisztes) 8 tojásos tészta
    • TELJES KIŐRLÉSŰ tészták
    • GLUTÉNMENTES (olasz) tészták
    • LISZTEK
    • OLASZ OLÍVAOLAJOK
  • Rólunk
  • Miért mi?
  • Pályázat
  1. Receptek
  1. INFO
  2. Receptek
Vissza
Angus marhagolyók - Pikáns lecsóval - Bazsalikomos-citromfüves tarhonyával

Angus marhagolyók - Pikáns lecsóval - Bazsalikomos-citromfüves tarhonyával

Elkészítés nehézsége:

            

                  Közepes

2022.09.09 10:51

Hozzávalók:

   - 250g Angus Marha comb (Ha nincs, a sima marhából is jó)
   - 250g Sertés tarja
   - 100g Szarvas kolbász (Ha nincs, a sertés is jó)
   - 50g Bacon szalonna
   - Só, bors
   - 1ek sertészsír
   - 1ek Vaj
   - Erős paprika ízlés szerint vagy chilipor
   - 500g Tricolor paprika
   - 2db közepes méretű kápia paprika
   - 1db Lecsó paprika
   - 1db kisebb padlizsán
   - 300g paradicsom
   - 50g ceruzabab
   - 1db kis konzerv sűrített paradicsom
   - 200g vöröshagyma
   - 2db gerezd fokhagyma
   - 1 ek citromos olíva olaj vagy egy kevés reszelt citromhéj
   - 1csomag (400g) Bazsalikomos-citromfüves tarhonya

 

Elkészítés:

1, Elkészítjük "A Tésztakészítő" Bazsalikomos-citromfüves tarhonyát:

       Közepes erősségen óvatosan lepirítjuk a tarhonyát, majd ha felmelegedett ráöntjük az 1,1liter(2,8*-os        mennyiség) sós vizet. (Ezt célszerű külön, jó forróra melegíteni.) Ezután forráspont körül tartjuk és időnként kevergetjük, az aljáig lenyúlva. Ha a teteje rácsozódni kezd, nem keverünk többet bele és lekapcsoljuk alacsony fokozatra. Úgy nézhetjük meg, hogy megfelelő, hogy az oldalánál óvatosan belenyomjuk a fakanalat és szépen befelé feszítünk rajta, így láthatjuk az alján mennyi folyadék van. Ha már alig maradt víz, teljesen lekapcsoljuk és rátesszük a tetőt. Félretesszük.

2, A húsgombócok:

   Ledaráljuk a húsokat és enyhén, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk!
Ezután, összekeverjük és kicsi kb. 3cm átmérőjű labdákat formálunk. Fogunk egy serpenyőt és 1 evőkanál zsírt teszünk bele, ha felforrósodott, szépen kisütjük a gombócokat félkészre. Meg kell kérgesíteni a széleit. Kiszedjük őket egy tálba.

3, A Lecsós alap:

    Nagyobb kockákra feldaraboljuk a paprikát, hagymát, paradicsomot, Padlizsánt. Kis kockákra a bacon-t. Vékony szeletekre a kolbászt. A ceruzababot is félbevághatjuk. (Ha fagyasztottból készítjük, akkor előtte vegyük ki 1-2 órával és engedjük ki.)
     Ha minden kész, akkor célszerű abban a serpenyőben folytatni a főzést, amiben a húsgolyókat pirítottuk. Pótoljuk a zsírt 1evőkanállal és elkezdjük pirítani a bacon-t a kolbásszal, ezután beletesszük a hagymát, paprikát, padlizsánt és a ceruzababot. 5-6 perc után mehet bele a paradicsom is. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával(keveset), chili paprikával vagy porral ízlés szerint, egy kevés reszelt citromhéj(egyszer lehúzva a reszelőn)! Belekerül az 1evőkanál vaj és mielőtt teljesen elkészülne félidőben belefőzzük a húsgolyókat is, ezután szépen roppanósra pároljuk a zöldségeket. 


 

1*, Tálalás:   
      Lehet egyszerűen az egyik oldalra a tarhonya a másikra a lecsó, középre pedig a húsgombócok.



2*,Elegáns tálalás:
Vagy aki szebben szeretné annak célszerű beszerezni egy rozsdamentes karikát. (Auchan, Ikea?)   *Kép lent
          - kiveszünk egy tálba két adag tarhonyát
          - A Lecsó levéből 2-3 ek levet a tarhonyához teszünk és összekeverjük
          - A gyűrűt egy tésztás tányér közepére rakjuk és kanállal beleszedjük a tarhonyát.
          - Jól megnyomkodjuk a gyűrű prés tetejével aztán beleszedünk 3-4 ek lecsót
          - Újra megnyomkodjuk óvatosan, hogy jól összeálljanak a zöldségek és lassan szivárogjon ki a lecsó leve
          - A tetejére tesszük a 4db gombócot és ha szeretnénk csinálhatunk egy baconbe tekert babot is*
           * Lepárolunk pár db egész ceruzababot és baconnel betekerjük, levágjuk egyenletesre a két szélét és egy serpenyőben megsütjük minden oldalát, sózzuk, borsozzuk.

Bográcsban is el lehet készíteni!

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Képes tájékoztató
  • Viszonteladóknak
  • facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Minden új
feliratkozónak
500Ft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Feliratkozás
Webáruház készítés

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
SSL Certificate
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Levestészták
  • SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT termékek
  • DURUM körettészták
  • PASTA MAX - 9 tojásos durum tészták
  • ÍZESÍTETT tészták
  • VEGÁN tészták
  • Hagyományos (búzalisztes) 8 tojásos tészta
  • TELJES KIŐRLÉSŰ tészták
  • GLUTÉNMENTES (olasz) tészták
  • LISZTEK
  • OLASZ OLÍVAOLAJOK
  • Rólunk
  • Miért mi?
  • Pályázat
Belépés
Regisztráció
Kosár
A kosár üres
Vásárláshoz kattintson ide!
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.