Gyűjtsd a pontokat és vásárolj olcsóbban! Illetve iratkozz fel a hírlevélre és adunk cserébe 500 Ft értékű pontot, amit akár a következő vásárlás során be is lehet váltani - Részletek itt.

Kérdése van? Hívjon minket! +36706126116

Rólunk

A TÖKÉLETES TOJÁS FELKUTATÁSA

2022.01.01 00:00
A TÖKÉLETES TOJÁS FELKUTATÁSA

Tojás és tojás között is lehet különbség???

A tapasztalat itt is azt mutatta, hogy van...

Manapság nehéz hozzájutni friss tojásokból készült tésztákhoz, ez részben azért van, mert felgyorsult a piac és minden drágult, másfelől egy nagy üzem napi több tonna tésztát állít elő. Ebből kifolyólag részben meg lehet érteni, ha a legtöbben a tojásporhoz nyúlnak, mert így jelentősen csökkenthetik a költségeiket. Na de nem én!

"A Tésztakészítő"-vel az volt a célom, hogy bármibe is kerüljön, de itt a legjobb minőségű alapanyagokból, és a legjobb eljárásokkal készüljennek a tészták. Ennek egyik nagyon fontos alkotója a tökéletes liszt mellett a tökéletes tojás.

Na de gondoltad volna, hogy friss tojás és friss tojás között is lehet nagy különbség?
Ahogy a bevezetőben már elszóltam magam, lehet... :)

Ahogy hozzám megszokott, itt is sokat keresgéltem és tesztelgettem a piac tojásait, milyen tojás egészíthetné ki az én tésztámat. Milyen tojás tudná még jobbá tenni?  Pár hónap keresgélés után kezdtem úgy érezni, hogy ma már nem igazán van különbség a tojások között, már majdnem fel is adtam, amikor végre rátaláltam az igazira! 


Anno nagyszüleimnek voltak tyúkok, amik tényleg szabadon voltak tartva. Szóval tudtam, hogy mit keresek, és magas elvárásaim voltak. De amikor megtaláltam ezt a termelőt, akkor nála ilyen tojás volt. Sőt még kicsivel jobb is, nagyon szép színe volt, ami picit gyanússá is tette az elején.

De jött a kóstolás. Megkóstoltam és finom volt, de hazudnék, ha azt mondanám  hogy teljesen más ízt éreztem első kóstolásra. Igen, ha nem volt összehasonlítási alap, akkor "csak" egy finom tojás íze volt.

De ha kerestem egy tojást, ami jól szerepelt még korábban a listámon és feltörtem 1-1-et. Akkor sokkal egyértelműbb volt a különbség. Utána megkóstoltam mindkettőt, egyiket a másik után és fordítva is. Megállapítottam, hogy a kettő között nem csak színben, de az ízekben is érezhető különbség volt...

Az általam használt tojás teltebb, krémesebb ízű volt és ízesebb valamivel, mint a korábbi. Az eredmény meggyőző volt, de csak azon járt az agyam, hogy mitől van ez...
Kíváncsi voltam, hogy mitől lehet ennyivel másabb...???


Felkerestem újra a tulajdonost és elkezdtem faggatni, ő pedig elmosolyodott és tartott egy "idegenvezetést", megmutatott mindent és közben minden kérdésemre válaszolt. Azt láttam, hogy itt mindent megtesznek azért, hogy a tyúkok maximális minőséget kapjanak, és minél jobb életkörülményeik legyenek.

De elmondta azt is, hogy a tartási körülmények mellett, a táplálkozás határozza meg igazán a tojások minőségét. Mert nem véletlenül szokták mondani, hogy "azok vagyunk, amit megeszünk". Ami a tyúkok esetében is így van. Ha gyenge minőségű tápot kapnak vagy kevés vitamint, az a tojáson rögtön megmutatkozik.

Itt tudtam meg, hogy a Magyarországra beérkező kamillának és kakukkfűnek egy jelentős részét ezek a tyúkok kapják meg. Ez garantálja, a szükséges fehérje, vitamin és ásványi anyag bevitelt.  Emellett a gyógynövények adagolásával befolyásolni lehet a telített-telítetlen zsírok arányát a tyúkok szervezetében, így a tojásban is.

Ez még egészségesebb táplálékforrást jelent a fogyasztóknak. A madarak a reggeli, délelőtti órákban tojnak, ezért a nap különböző szakában különböző mennyiségű fehérjére van szükségük. Megfelelő étkezésüket minden napszaknak megfelelően más-más arányú táp biztosítja, amit dietetikus állított össze nekik.

Ezek után nem volt kérdés, hogy megtaláltam a megfelelő tojást is!

De itt még nincs vége! Bónuszként itt a tyúkoknak van egy még szerencsésebb csoportja is, akik a fentieken kívül még szabadon is vannak tartva. Ennek volt hála, hogy a PASTA KING termékcsalád meg tudott valósulni, mert ezekbe a tésztákba, csak és kizárólag friss szabadtartású tojás van.


Ezt a tojást eheted minden alkalommal a tésztáimban... Most már tudod, hogy a minőségi liszt után, a gyógynövényes friss tojás a másik, amitől ilyen finom lesz a tésztám!