AZ EGÉSZSÉGES TÉSZTA
Hogy miért a durumliszt használata mellett döntöttünk?
Röviden: Nem csak azért mert az igazi olasz tészta is durumlisztből készül, hanem mert nagyon egészséges az ilyen tészta.
És hogy mennyire? Azt lent folytatom :)
Ma már eléggé közkedvelt lett a táplálkozásban a durum használata.
Szeretnék pár fontosabb részt megemlíteni, ami a hétköznapokban szerintem a legfontosabb lehet.
Röviden: "Hasonló, mint a sima búzaliszt csak sokkal jobb!" :)
De miért mondom ezt?
Mert ízre igazából jelentéktelen a különbség. Süthetek belőle palacsintát, vagy sűríthetek vele és a végeredmény hasonló lesz, mint a sima búzaliszttel. Bár kenyérhez vagy kelt tésztákhoz nem javasolt nagyon, mert nem jön fel annyira, de keverve illetve más felhasználásra tökéletes.
Na de ami a beltartalmat jelenti az egészen más. A durumbúza több értékes tápanyagot tartalmaz és rostban gazdag, így megkönnyíti a diétát is és csökkenti a zsírok felszívódását, a koleszterinszintet, ezáltal az érelmeszesedés, és a szívbetegség rizikóját is.
Sőt még a cukorbetegek is fogyaszthatják!
A szervezetünkben sincs ez másképp, csak a mi terítőnk az elraktározott zsír.
A durum termékekkel elérhető, hogy ne olyan gyorsan folyjon a víz a pohárba. Ezért lesz idő a folyamatos elfogyasztására, úgy hogy ne "folyjon ki" semmi abból a "pohárból". Ez az oka annak is, hogy a durum lisztből készült tészták után nem jelentkezik éhségérzet röviddel az elfogyasztását követően.
Ha érdekel, hogy találtam meg megfelelő durumlisztet, akkor csak kattints ide.
Ebben is segít "A Tésztakészítő" a termékeivel! Nem csak egészséges, de finom is! Nincs semmi "furcsa" íz, csak az igazi tészta íze!