Gyűjtsd a pontokat és vásárolj olcsóbban! Illetve iratkozz fel a hírlevélre és adunk cserébe 500 Ft értékű pontot, amit akár a következő vásárlás során be is lehet váltani - Részletek itt.

Kérdése van? Hívjon minket! +36706126116

Rólunk

AZ EGÉSZSÉGES TÉSZTA

2022.01.11 11:52
AZ EGÉSZSÉGES TÉSZTA

Hogy miért a durumliszt használata mellett döntöttünk?

Röviden: Nem csak azért mert az igazi olasz tészta is durumlisztből készül, hanem mert nagyon egészséges az ilyen tészta.

És hogy mennyire? Azt lent folytatom :)

Ma már eléggé közkedvelt lett a táplálkozásban a durum használata.
Szeretnék pár fontosabb részt megemlíteni, ami a hétköznapokban szerintem a legfontosabb lehet.


Röviden: "Hasonló, mint a sima búzaliszt csak sokkal jobb!" :)
De miért mondom ezt? 
Mert ízre igazából jelentéktelen a különbség. Süthetek belőle palacsintát, vagy sűríthetek vele és a végeredmény hasonló lesz, mint a sima búzaliszttel. Bár kenyérhez vagy kelt tésztákhoz nem javasolt nagyon, mert nem jön fel annyira, de keverve illetve más felhasználásra tökéletes.

Na de ami a beltartalmat jelenti az egészen más. A durumbúza több értékes tápanyagot tartalmaz és rostban gazdag, így megkönnyíti a diétát is és csökkenti a zsírok felszívódását, a koleszterinszintet, ezáltal az érelmeszesedés, és a szívbetegség rizikóját is.

Sőt még a cukorbetegek is fogyaszthatják!

Mivel a durum liszt lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, glikémiás indexe alacsony!


Ez azt jelenti, hogy amíg egy sima búzalisztnél megeszünk mondjuk 50g gyorsan felszívódó szénhidrátot, azt a szervezetünk nem tudja elég gyorsan felhasználni és el raktározzuk zsírként. 


Olyan ez mintha egy 2 dl-es pohárba szeretnénk hirtelen 4 dl folyadékot beletölteni. Ennek az lenne az eredménye, hogy a többlet kifolyna és felszívná alatta a terítő...


A szervezetünkben sincs ez másképp, csak a mi terítőnk az elraktározott zsír. 
A durum termékekkel elérhető, hogy ne olyan gyorsan folyjon a víz a pohárba. Ezért lesz idő a folyamatos elfogyasztására, úgy hogy ne "folyjon ki" semmi abból a "pohárból". Ez az oka annak is, hogy a durum lisztből készült tészták után nem jelentkezik éhségérzet röviddel az elfogyasztását követően.

Ha érdekel, hogy találtam meg megfelelő durumlisztet, akkor csak kattints ide.

 


Ebben is segít "A Tésztakészítő" a termékeivel! Nem csak egészséges, de finom is! Nincs semmi "furcsa" íz, csak az igazi tészta íze!